måndag 7 maj 2018

Nystart i 7AB.

Resultaten för flera av eleverna, inte alla, i 7AB har sjunkit markant. Detta gäller i flera ämnen. Fokus verkar ligga på annat än på lektionerna. Vi tycker det vore bra om ni kan prata med era barn om vikten av studiero. Det är inte ok att skjuta gem eller bryta av varandras pennor. Det är inte ok att glömma sin chromebook eller att glömt ladda den. Det är inte ok att prata eller skrika och därmed förstöra studieron för varandra. Att komma i tid ska vara en självklarhet. Det har blivit mycket oroligt i klassen så vi gör en nystart.

Från v. 19 gäller studiero i klassen. Klarar man inte detta så kommer den eleven att hänvisas till annat rum. Där får eleven både börja och avsluta sin lektion i fortsättningen. Eleverna har heller inte på sig kepsar, luvor eller mössor i klassrummet. Tuggummi är heller inte tillåtet. Även solglasögon lämnas i skåpet.

Att läsa på till läxförhör eller prov är en självklarhet. Att uppföra sig så att man inte stör eller förstör för sina klasskamrater likaså. Det måste få vara ok att lyckas.

Mvh

Tommy.